Translate

S1MONE (2002)

Ο Βίκτωρ Ταράνσκι (ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ) είναι ένας υποψήφιος για Οσκαρ και νυν αποτυχημένος σκηνοθέτης, ο οποίος μόλις έχασε την τελευταία ευκαιρία του για θριαμβευτική επιστροφή, όταν η πρωταγωνίστριά του, που διαθέτει εκρηκτικό ταμπεραμέντο και ανθρώπινη υπόσταση (η ΓΟΥΪΝΟΝΑ ΡΑΙΝΤΕΡ ως Νίκολα Αντερς, σε μια σύντομη εμφάνιση) αποχώρησε από το γύρισμα της ταινίας «Ανατολή, Δύση». Μόνο που μαζί με την ηθοποιό, έφυγε και το τελευταίο ίχνος αυτο-εκτίμησης του Ταράνσκι. Τη στιγμή που απολύθηκε από την πρώην γυναίκα του και διευθύντρια του στούντιο, την Ιλέιν Κρίστιαν (ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ), ο Ταράνσκι έχασε κάθε ελπίδα να κερδίσει ξανά την παλιά ζωή του με την Ιλέιν και την κόρη τους, Λάινι (ΕΒΑΝ ΡΕΪΤΣΕΛ ΓΟΥΝΤ). Και τότε, ο εξπέρ των υπολογιστών Χανκ Αλένο (ΕΛΙΑΣ ΚΟΤΕΑΣ) εμφανίζεται αναπάντεχα στο δρόμο του...
Αν και ο Χανκ δεν μετρά πολλές μέρες ακόμη σε αυτόν το μάταιο κόσμο, θέλει να είναι σίγουρος ότι το δημιούργημά του θα πέσει σε σωστά χέρια -αυτά του Ταράνσκι. Αν και ο Ταράνσκι αρχικά απορρίπτει την απίστευτη πρόταση, ο Χανκ θέλει να έχει την τελευταία κουβέντα. Κληροδοτεί στον Ταράνσκι το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή. «Απομίμηση Νούμερο Ενα». Αρκούν λίγα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο και μια αισθησιακή γυναίκα σαν νυχτερινό όραμα γεννιέται: η S1MΟNE. Ξαφνικά ο Ταράνσκι παίρνει μια γεύση του τι θα πει να κατακτάς την επιτυχία που κάθε σκηνοθέτης λαχταρά έχοντας την πιο αγαπημένη σταρ του κινηματογράφου στα χέρια σου.
Η μήπως έτσι νομίζει...;
Ενας αδίστακτος δημοσιογράφος από κάποια φυλλάδα, ο Μαξ Σόγιερ (ΠΡΟΥΙΤ ΤΕΪΛΟΡ ΒΙΝΣ), κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να του πάει κόντρα. Το κυνηγητό του δείχνει να έχει κάποια αποτελέσματα, όταν το πρωτόγνωρο δημιούργημα του Ταράνσκι αρχίζει να παίρνει τη ζωή στα χέρια του.
Μέσα από μια ανατροπή κωμικών συμπτώσεων, που ο παντογνώστης Ταράνσκι δεν μπόρεσε να προβλέψει, το δημιούργημα... ή το πλάσμα... είναι έτοιμο να δείξει στο δημιουργό του τι σημαίνει «Παντοτινή Αιωνιότητα».
Ξαφνικά, η πραγματικότητα ποτέ δεν έδειχνε πιο όμορφη.

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛ
Ηθοποιοί: ΓΟΥΙΝΟΝΑ ΡΑΙΝΤΕΡ , ΡΕΒΕΚΑ ΡΟΜΙΝ ΣΤΑΜΟΣ , ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ , ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ , ΠΡΟΥΙΤ ΤΕΙΛΟΡ ΒΙΝΣ , ΤΖΕΙ ΜΟΡ
Διάρκεια: 118 λεπτά
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2002
Είδος ταινίας: KΩΜΩΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ