Translate

Jurassic Park 2 (1997)

Ο χαμένος κόσμος: Jurassic Park (επίσης γνωστή ως το Jurassic Park II: The Lost World ή απλά Jurassic Park II) είναι ένα 1997 ταινία επιστημονικής φαντασίαςπεριπέτεια σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η ταινία παρήχθη από BonnieCurtis, Kathleen Kennedy, Gerald R. Molen και Colin Wilson. Το σενάριο που γράφτηκε από τον David Koepp, χαλαρά βασισμένο στο μυθιστόρημα του 1995 Οχαμένος κόσμος από τον Michael Crichton. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τζούλιαν Μουρ, Βινς Βον, Pete Postlethwaite, Richard Schiff, ArlissΧάουαρντ, Thomas F. Duffy, Βανέσα Λι Τσέστερ, και Richard Attenborough.
Η ταινία παίρνει τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Τζουράσικ Παρκ. Σε ένα έρημο νησί, οι δεινόσαυροι επέζησαν έχουν μυστικά και έχουν τη δυνατότητα ναπεριφέρονται ελεύθερα. Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο γεγονότων,John Hammond χάνει τον έλεγχο της εταιρείας του, Ingen, στον ανιψιό του ΠέτρουLudlow. Ludlow συγκεντρώνει μια ομάδα για να φέρει τα ζώα πίσω στηνηπειρωτική χώρα για να φέρει σε έσοδα και την αποκατάσταση της εταιρείας.Hammond βλέπει μια ευκαιρία να εξαγοραστεί για τα λάθη του παρελθόντος του και στέλνει μια αποστολή με επικεφαλής τον Δρ Ίαν Μάλκομ να φτάσετε στο νησίπριν από Ingen ομάδα μπορεί να φτάσει εκεί. Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στο πρόσωπο του εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει νασυνεργαστούν για την επιβίωσή τους.
Μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου βιβλίου και την επιτυχία της πρώτης ταινίας,Crichton πιέστηκε όχι μόνο από τους οπαδούς, αλλά ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ, ένα μυθιστόρημα για το sequel. Μετά το βιβλίο εκδόθηκε το 1995, η παραγωγή άρχισεσε συνέχεια ταινίας. Ο χαμένος κόσμος: Jurassic Park απέφερε συνολικά $ 618 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, αποκτά κρίσιμη αναμιγνύεται σχόλια, και είναι πιθανώς το πιο βίαιη και πιο τρομακτικό από ό, τι ο προκάτοχός του, που ήτανκαταξιωμένος και απέφερε 914 εκατομμύρια δολάρια στο box office.