Translate

THE FAST AND THE FURIOUS (2001)

Η αναμενόμενη περιπέτεια της χρονιάς που παρουσιάζει τον τρόπο ζωής των αντιπάλων ομάδων δρόμων του Λος Αντζελες, οι οποίες χρησιμοποιούν τις κόντρες αυτοκινήτων ως μέσο επιβολής δύναμης. Ενας αστυνομικός υποδυόμενος μέλος των συμμοριών εισβάλλει ανάμεσά τους με σκοπό να τους διασπάσει.

Σκηνοθεσία: ΡΟΜΠ ΚΟΕΝ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΡΝΤΑΝΑ ΜΠΡΟΥΣΤΕΡ , ΠΟΛ ΓΟΥΟΚΕΡ , ΒΙΝ ΝΤΙΖΕΛ , ΜΙΣΕΛ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ
Διάρκεια: 108 λεπτά
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2001
Χρονολογία παραγωγής: 2001
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 13


2 FAST 2 FURIOUS (2003)

Όταν ο Κάρτερ Βερόνε (Κολ Χάουσερ), ο βαρώνος των ναρκωτικών στο Μαϊάμι, ζητάει δυό γρήγορους οδηγούς για μια «ειδική» μεταφορά, το FBI βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στο παράνομο κύκλωμα. Θα πείσουν τον Μπράϊαν Ο Κόνερ (Πολ Γουόκερ), πρώην αστυνομικό που έχασε τη θέση του εξ αιτίας του πάθους του για τα γρήγορα αμάξια, και τον Ρόμαν Πηρς (Τιρές), να δουλέψουν σαν οδηγοί για τον Βερόνε.
Οι δυό νέοι γνωρίζουν ότι, μετά την μεταφορά, ο Βερόνε σχεδιάζει να τους σκοτώσει. Και όμως αποδέχονται να το διακινδυνεύσουν...

Για τους λάτρεις των «βελτιωμένων» γρήγορων αυτοκινήτων, σημειώνουμε ότι, τα μοντέλα Honda S-2000, 2002 Mitshubishi Edipse Spyder, 2002 Mitshubishi EVO, 2003 Dodge Viper, 1999 BMW M3 είναι μόνο μερικά από τα πολύ εντυπωσιακά αμάξια πού... «συμπρωταγωνιστούν» στην ταινία.

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΣΙΝΓΚΛΤΟΝ
Ηθοποιοί: ΠΟΛ ΓΟΥΟΚΕΡ , ΕΥΑ ΜΕΝΤΕΣ , ΤΙΡΕΣ ΓΚΙΜΠΣΟΝ , ΤΟΜ ΜΠΕΡΙ , ΚΟΛ ΧΑΟΥΣΕΡ , ΚΟΟΥΛ ΧΑΟΥΖΕΡ
Διάρκεια: 107 λεπτά
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 13


Donnie Darko (2001)

Ο Donnie Darko είναι ένας πανέξυπνος νεαρός, με ζωηρή φαντασία και ωριμότητα εντυπωσιακή για την ηλικία του. Έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα: τον Frank, ένα πλάσμα, που αν και είναι γέννημα της φαντασίας του, τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί σαν να ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Σύντομα, ο Frank θα αποκαλύψει στον Donnie ένα μακάβριο, σκοτεινό κόσμο γεμάτο φοβερά μυστικά και οφθαλμαπάτες.

Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 1/4/2002
Θρίλερ | 113' | Ακατάλληλο κάτω των 15


The Cell (2000)

Μια ψυχοθεραπεύτρια προσπαθεί να μπει στο μυαλό ενός κατά συρροήν δολοφόνου που βρίσκεται σε κώμα, για να βρει πού βρίσκεται παγιδευμένο το τελευταίο θύμα του.
Μια εντελως διαφορετικη ταινια απο τα συνηθισμενα. 2 ωρες απολυτης τρελλας και παρανοιας.Ταα σκηνικα της ταινιας ειναι κατι παραπανω απο φανταστικα.Πολλες σκηνες ειναι ικανες να σοκαρουν και το πιο αδιαφορο.(Αρκετοι δεν αντεξαν και εφυγαν στην μεση της ταινιας).

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Παρ 10 Νοε 2000
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 3/7/2003
Φαντασίας | 107' | Ακατάλληλο κάτω των 15


Enemy at the Gates (2001)

Ο αγωνας του Stalingrad κατα του φασισμου. Ο νεαρος ηρωας Vassili Zaitsev, κυριως δημιουργημα της ρωσικης προπαγανδας, αποτελει την ελπιδα και τον κυριο συντελεστη της ρωσικης αντιστασης. Παραλληλα ενα ρομαντικο τριγωνο δημιουργειται εν μεσω της σκληρης πραγματικοτητας του πολεμου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Παρ 16 Μαρ 2001
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 19/12/2001
Πολεμική | 131' | Ακατάλληλο κάτω των 15


S1MONE (2002)

Ο Βίκτωρ Ταράνσκι (ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ) είναι ένας υποψήφιος για Οσκαρ και νυν αποτυχημένος σκηνοθέτης, ο οποίος μόλις έχασε την τελευταία ευκαιρία του για θριαμβευτική επιστροφή, όταν η πρωταγωνίστριά του, που διαθέτει εκρηκτικό ταμπεραμέντο και ανθρώπινη υπόσταση (η ΓΟΥΪΝΟΝΑ ΡΑΙΝΤΕΡ ως Νίκολα Αντερς, σε μια σύντομη εμφάνιση) αποχώρησε από το γύρισμα της ταινίας «Ανατολή, Δύση». Μόνο που μαζί με την ηθοποιό, έφυγε και το τελευταίο ίχνος αυτο-εκτίμησης του Ταράνσκι. Τη στιγμή που απολύθηκε από την πρώην γυναίκα του και διευθύντρια του στούντιο, την Ιλέιν Κρίστιαν (ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ), ο Ταράνσκι έχασε κάθε ελπίδα να κερδίσει ξανά την παλιά ζωή του με την Ιλέιν και την κόρη τους, Λάινι (ΕΒΑΝ ΡΕΪΤΣΕΛ ΓΟΥΝΤ). Και τότε, ο εξπέρ των υπολογιστών Χανκ Αλένο (ΕΛΙΑΣ ΚΟΤΕΑΣ) εμφανίζεται αναπάντεχα στο δρόμο του...
Αν και ο Χανκ δεν μετρά πολλές μέρες ακόμη σε αυτόν το μάταιο κόσμο, θέλει να είναι σίγουρος ότι το δημιούργημά του θα πέσει σε σωστά χέρια -αυτά του Ταράνσκι. Αν και ο Ταράνσκι αρχικά απορρίπτει την απίστευτη πρόταση, ο Χανκ θέλει να έχει την τελευταία κουβέντα. Κληροδοτεί στον Ταράνσκι το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή. «Απομίμηση Νούμερο Ενα». Αρκούν λίγα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο και μια αισθησιακή γυναίκα σαν νυχτερινό όραμα γεννιέται: η S1MΟNE. Ξαφνικά ο Ταράνσκι παίρνει μια γεύση του τι θα πει να κατακτάς την επιτυχία που κάθε σκηνοθέτης λαχταρά έχοντας την πιο αγαπημένη σταρ του κινηματογράφου στα χέρια σου.
Η μήπως έτσι νομίζει...;
Ενας αδίστακτος δημοσιογράφος από κάποια φυλλάδα, ο Μαξ Σόγιερ (ΠΡΟΥΙΤ ΤΕΪΛΟΡ ΒΙΝΣ), κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να του πάει κόντρα. Το κυνηγητό του δείχνει να έχει κάποια αποτελέσματα, όταν το πρωτόγνωρο δημιούργημα του Ταράνσκι αρχίζει να παίρνει τη ζωή στα χέρια του.
Μέσα από μια ανατροπή κωμικών συμπτώσεων, που ο παντογνώστης Ταράνσκι δεν μπόρεσε να προβλέψει, το δημιούργημα... ή το πλάσμα... είναι έτοιμο να δείξει στο δημιουργό του τι σημαίνει «Παντοτινή Αιωνιότητα».
Ξαφνικά, η πραγματικότητα ποτέ δεν έδειχνε πιο όμορφη.

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛ
Ηθοποιοί: ΓΟΥΙΝΟΝΑ ΡΑΙΝΤΕΡ , ΡΕΒΕΚΑ ΡΟΜΙΝ ΣΤΑΜΟΣ , ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ , ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ , ΠΡΟΥΙΤ ΤΕΙΛΟΡ ΒΙΝΣ , ΤΖΕΙ ΜΟΡ
Διάρκεια: 118 λεπτά
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2002
Είδος ταινίας: KΩΜΩΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


EXORCIST: THE BEGINNING - ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ (2003)

Η ταινία θρύλος που σκηνοθέτησε το 1973 ο Γουίλιαμ Φρίντκιν θεωρείται μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έγιναν ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου. Το Exorcist: The Beginning αποτελεί το prequel και μας μεταφέρει χρονικά πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο περιγράφοντας την πρώτη σύγκρουση του πατέρα Μέριν με το διάβολο κατά τη διάρκεια της παραμονής του ως ιεραποστόλου στην Αφρική.
Σκηνοθεσία:ΡΕΝΙ ΧΑΡΛΙΝ
Σενάριο: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΓΟΥΙΣΕΡ, ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΠΙΤΕΡ ΜΠΛΑΤΙ
Ηθοποιοί: ΣΤΕΛΑΝ ΣΚΑΡΣΓΚΑΡΝ , ΤΖΕΙΜΣ ΝΤΑΡΣΙ , ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΣΚΟΡΟΥΠΚΟ , ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΓΟΥΑΝΤΑΜ
Διάρκεια: 114 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2003
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


CONSTANTINE (2004)

Η διάσημη σειρά κόμικς Hellblazer μεταφέρεται στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς. Η ενασχόληση του Τζον Κώνστανταιν με τα μεταφυσικά φαινόμενα και τη μαγεία συνεχίζεται και στη μεγάλη οθόνη, καθώς η αστυνομικός Κέιτλιν Ντόντσον (Ρέιτσελ Βάις) ζητά τη βοήθειά του προκειμένου να εξιχνιάσει τη δολοφονία της δίδυμης αδερφής της, η οποία έγινε κάτω από παράξενες συνθήκες. Σε ένα μυστηριώδη κόσμο, όπου ανατρέπονται όλα όσα γνωρίζουμε και πιστεύουμε, το Λος Άντζελες δεν είναι η πόλη που βλέπουν όλοι. Κρύβει πίσω της ένα κόσμο αγγέλων και δαιμόνων, στον οποίο ο Τζον και Κέιτλιν θα πρέπει να εισχωρήσουν, εάν θέλουν να σωθούν. Απόκοσμη ατμόσφαιρα και διάχυτη μαγεία, σε μία ταινία όπου η λογική και το προφανές δεν έχουν καμία θέση...

Σκηνοθεσία: ΦΡΑΝΣΙΣ ΛΟΡΕΝΣ
Σενάριο: ΚΕΒΙΝ ΜΠΡΟΝΤΜΠΙΝ, ΦΡΑΝΚ ΚΑΠΕΛΟ
Ηθοποιοί: ΤΖΙΜΟΝ ΧΟΥΝΣΟΥ , ΚΙΑΝΟΥ ΡΙΒΣ , ΡΕΙΤΣΕΛ ΒΑΙΣ , ΠΡΟΥΙΤ ΤΕΙΛΟΡ ΒΙΝΣ , ΤΙΛΝΤΑ ΣΟΥΙΝΤΟΝ , ΝΤΖΙΜΟΝ ΧΟΥΝΣΟΥ
Διάρκεια: 121 λεπτά
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2005
Χρονολογία παραγωγής: 2004
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


The Peacemaker (1997)

Ένας στρατιωτικός και μία αναλύτρια της CIA προσπαθούν να βρουν που αποσκοπεί η κλοπή πυρηνικών όπλων από το Ρωσικό στρατό, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αποτρέψουν πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Τετ 12 Νοε 1997
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 11/6/2001
Δράση | 124' |


Aeon Flux (2005)

H Aeon Flux (Charlize Theron) είναι μια ατρόμητη αγωνίστρια σε μια πόλη του μέλλοντος την Bregna την μοναδική που έχει απομείνει μετά από ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή. Όταν η αδερφή της Una σκοτώνεται από ανθρώπους του καθεστώτος η Aeon γίνεται ακόμα πιο αποφασισμένη να ανατρέψει τον αρχηγό του Trevor Goodchild (Marton Csokas) που κυβερνά για 400 χρόνια ήδη. Δέχεται λοιπόν με ευχαρίστηση την αποστολή που της δίνεται να σκοτώσει τον Trevor αλλά την κρίσιμη στιγμή που τον συναντά δεν μπορεί να το κάνει μιας και ο Trevor της φαίνεται περίεργα οικείος. Πολύ γρήγορα τα πράγματα όμως γίνονται πολύ άσχημα και για τους δύο καθώς ο νεότερος αδερφός του Oren αναλαμβάνει την εξουσία και το ζευγάρι πρέπει να ματαιώσει πάση θυσία τα σατανικά σχέδια του νέου κυβερνήτη.

Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 21/6/2006
Επιστημονικής Φαντασίας | 93' |


Exorcist II: The Heretic - Ο Εξορκιστής Νο 2: Ο Αιρετικός (1977)

Τέσσερα χρόνια μετά τον εξορκισμό της, η Ρίγκαν βασανίζεται από εφιάλτες. Την ίδια στιγμή ένας ιερέας αναλαμβάνει να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε ο πάτερ Μέριλ.

Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 17/11/2003
Τρόμου | 118' |


Journey 2: The Mysterious Island (2012)

Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη , ένα νησί με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά μυστικά. Ο πατριός του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν, να αναζητούν το νησί, να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά, ωστικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.

Σκηνοθεσία:Brad Peyton
Συγγραφείς:Brian Gunn , Mark Gunn
Ηθοποιοί:Josh Hutcherson, Dwayne Johnson and Michael Caine
Η βαθμολογία :6,1
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Κωμωδία | Οικογένεια | φαντασίας | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:15 του Μαρτίου, 2012 (Ελλάδα)
Διάρκεια:94 λεπτά


Thor (2011)

Από τον πλανήτη Όσγκαρ ετοιμαστείτε για μια κατακόρυφη βουτιά στο δικό μας, πλανήτη Γη. Ο Θορ, ο… βροντερά δυνατός, αλλά αλαζόνας Βίκινγκ με το χαρακτηριστικά ογκώδες σφυρί, εξορίζεται από τον πατέρα του Οντίν στη Γη όπου, χωρίς μνήμη του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους. Εκεί γνωρίζεται με μια όμορφη επιστήμονα, την οποία και ερωτεύεται παράφορα, ενώ παράλληλα, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για το καλό των θνητών, ώσπου έρχεται αντιμέτωπος με τους πλέον επικίνδυνους εχθρούς που επιστρατεύουν τις σκοτεινές δυνάμεις του Όσγκαρ για να κυριαρχήσουν στη Γη-κι όχι μόνο.

Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh, Joss Whedon
Σενάριο: Ashley Miller, Zack Stentz, Don Payne, J. Michael Straczynski, Mark Protosevich, Stan Lee, Larry Lie
Ηθοποιοί: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins
Πρεμιέρα (US): 27/04/11
Πρεμιέρα (GR): 28/04/11
Είδος ταινίας: Action | Adventure
Χώρα παραγωγής: USA
Βαθμολογία: 7.3/10 (71,606)


50 FIRST DATES - ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (2004)

Ο Χένρι Ροθ ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Λούσι, μετά απο μια συνάντηση που θεωρεί αξέχαστη. Αξέχαστη όμως είναι μόνο για εκείνον, καθώς η Λούσι, που πάσχει απο απώλεια πρόσφατης μνήμης, δεν τον θυμάται καν. Αναγκαστικά ο Χένρι θα πρέπει κάθε μέρα να ...ξανασυστήνεται και να κερδίζει τον έρωτα της Λούσι απο την αρχή!

Σκηνοθεσία: ΠΙΤΕΡ ΣΙΓΚΑΛ
Σενάριο: ΤΖΟΡΤΖ ΟΥΙΝΓΚ
Ηθοποιοί: ΝΤΡΟΥ ΜΠΑΡΙΜΟΡ , ΑΝΤΑΜ ΣΑΝΤΛΕΡ
Διάρκεια: 99 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2004
Είδος ταινίας: KΩΜΩΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


HAUNTED MANSION - Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ (2003)

Ο παθιασμένος με τη δουλειά του εργολάβος Τζιμ Έβερς, επισκέπτεται με την οικογένειά του το τεράστιο, επιβλητικό αρχοντικό Γκρέισι, το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει σε ένα μοντέρνο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων. Φτάνοντας όμως εκεί, οι Έβερς θα ανακαλύψουν οτι δεν είναι μόνοι: 999 φαντάσματα τους υποδέχονται, διψασμένα για συναναστροφές! Για να απαλλαγεί απο την προστασία τους, ο Τζιμ θα πρέπει να λύσει τα μάγια...

Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει στις κωμωδίες με τα πλούσια ειδικά εφέ, που τον έκαναν πασίγνωστο (Δάσκαλος για Κλάματα, Dr. Doolittle) με την υποστήριξη του ...μάγου του μακιγιάζ Ρικ Μπέικερ (Ο Πόλεμος των Άστρων, Οι Άνδρες με τα Μαύρα) και τη σκηνοθετική σφραγίδα του Ρομπ Μίνκοφ (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, Ο Ποντικομικρούλης).

Σκηνοθεσία: ΡΟΜΠ ΜΙΝΚΟΦ
Ηθοποιοί: ΕΝΤΙ ΜΕΡΦΙ , ΤΕΡΕΝΣ ΣΤΑΜΠ , ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΤΙΛΙ , ΓΟΥΑΛΑΣ ΣΟΝ
Διάρκεια: 95 λεπτά
Είδος ταινίας: KΩΜΩΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 13


THE DUKES OF HAZZARD - ΝΤΙΟΥΚΣ (2005)

Ο Μπο και ο Λουκ, γνωστοί και ως ξάδελφοι Ντιουκς, επιστρέφουν μαζί με την σέξι ξαδέρφη τους Νταίζη μέσα στο θρυλικό "General Lee", την πορτοκαλί Dodge Charger και πατάνε γκάζι για να ξεφύγουν από τον σερίφη Ρόσκο που τους καταδιώκει.
Η σειρά που έκανε πάταγο τη δεκαετία του '80 επιστρέφει τώρα στη μεγάλη οθόνη, τοποθετημένη στη σημερινή εποχή, με τους Τζόνι Νόξβιλ και Σον Γουίλιαμ Σκοτ, στους ρόλους των Λιουκ και Μπο Ντιουκ αντίστοιχα, να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον Μπος Χογκ προκειμένου να σώσουν τη φάρμα τους.
Στον ρόλο του Μπος Χογκ, του διεφθαρμένου δημάρχου της κοινότητας του Χάζαρντ, ο Μπαρτ Ρέινολντς.

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙ ΤΣΑΝΤΡΑΣΕΚΑΡ
Σενάριο: ΤΖΕΙ ΤΣΑΝΤΡΑΣΕΚΑΡ, ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΝΤΕΙΒΙΣ
Ηθοποιοί: ΜΠΑΡΤ ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ , ΣΟΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΣΚΟΤ , ΤΖΟΝΙ ΝΟΞΒΙΛ , ΤΖΕΣΙΚΑ ΣΙΜΠΣΟΝ , ΛΙΝΤΑ ΚΑΡΤΕΡ , ΓΟΥΙΛΙ ΝΕΛΣΟΝ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2005
Χρονολογία παραγωγής: 2005
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΜΕΡΙΚΗ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


Coming to America - Ο Πρίγκιπας Της Ζαμούντα (1988)

Akeem Joffer (Eddie Murphy), ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου μιας κατασκευασμένης, πλούσια χώρα της Αφρικής που ονομάζεται Zamunda, είναι δυσαρεστημένος με χαϊδεμένοι όλη του τη ζωή. Το τελικό άχυρο έρχεται όταν οι γονείς του, ο βασιλιάς Jaffe Joffer (Τζέιμς Ερλ Τζόουνς) και η βασίλισσα Aeoleon (Madge Sinclair), τον παρουσιάζει με μια νύφη-να-να, Imani Izzi (Vanessa Bell), τον οποίο δεν έχει συναντήσει ποτέ και ο οποίος έχει εκπαιδευτεί να υπακούν σε κάθε εντολή του. Βλέποντας ότι Imani είναι πολύ τέλεια, Akeem παρασκευάζει ένα σχέδιο για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να βρει μια ανεξάρτητη ομόφρονα γυναίκα μπορεί τόσο αγάπη και σεβασμό και που τον αποδέχεται για τον εαυτό του, όχι το καθεστώς του. Αυτός και ο φίλος του και την προσωπική βοηθός, Semmi (Αίθουσα Αρσένιο) φθάνουν στο Queens, μία περιφέρεια της Νέας Υόρκης, επειδή σύμφωνα με Akeem, "Τι καλύτερο μέρος για να βρείτε μια βασίλισσα από την πόλη του Queens;" Θα νοικιάσω ένα υποβαθμισμένες διαμέρισμα στη γειτονιά της Τζαμάικα και αρχίσουν να εργάζονται σε ένα τοπικό εστιατόριο γρήγορου φαγητού που ονομάζεται του McDowell (απόπειρα εστιάτορας Κλειώ McDowell να αντιγράψετε McDonald 's), περνώντας από τους φτωχούς και ξένους φοιτητές.
Akeem ερωτεύεται με την κόρη του McDowell, Λίζα (Shari Headley), ο οποίος διαθέτει τα προσόντα ο πρίγκιπας ψάχνει. Το υπόλοιπο των κέντρων κινηματογράφου στις προσπάθειες Akeem να κερδίσει το χέρι Λίζα στο γάμο, η οποία περιπλέκεται από αντιπαθητικός και τεμπέλης φίλος της Darrell (Eriq La Salle). Αν και Akeem ευδοκιμεί να εργαζόμαστε σκληρά και να δουν πώς ζουν ποπολάρων, Semmi δεν είναι άνετη με τη ζωή ενός φτωχού. Όταν Akeem δωρίζει τα χρήματα τους μετά το ταξίδι Semmi φυσά σχεδόν εξώφυλλό τους, μεταδίδει Semmi ένσταση στο βασιλιά Joffer για περισσότερη οικονομική βοήθεια. Αυτό προκαλεί το Zamundan βασιλικού ζεύγους να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποκαλύπτουν τους εαυτούς τους στους McDowells.


RUSH HOUR 2 - ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ 2 (2001)

Η ιστορία στο ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ 2 ξεκινά όταν ο Λι, Επικεφαλής Επιθεωρητής της Αυτοκρατορικής Αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ (ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ) και ο ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος ΄Αντζελες Τζέημς Κάρτερ (ΚΡΙΣ ΤΑΚΕΡ) φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ για διακοπές. Εξοπλισμένος με το Αγγλο-Κινεζικό λεξικό του, ο Κάρτερ ανυπομονεί να απολαύσει τις διακοπές του και να επισκεφθεί μερικά από τα πιο εξωτικά μέρη της πόλης. ΄Ομως ο Λι, όντας πάντα αφοσιωμένος στη δουλειά του, συνεχίζει ακόμη να εκτελεί τα καθήκοντά του, προκαλώντας αδιάκοπο εκνευρισμό στον Κάρτερ. Δεν περνά πολύς καιρός από τη στιγμή της άφιξής τους, όταν έρχονται αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη υπόθεση της μέχρι τώρα καριέρας τους. Μια βόμβα που εκρήγνυται στην Αμερικανική Πρεσβεία σκοτώνει δυο Αμερικανούς Πράκτορες, οι οποίοι ερευνούν μια υπόθεση πλαστών χρημάτων. Πρόκειται για την υπόθεση μιας συμμορίας που ειδικεύεται στο να τυπώνει και να αποστέλλει στην Αμερική εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, τα οποία φυσικά είναι κίβδηλα... εξαιρετικής κοπής!
Σκηνοθεσία: ΜΠΕΡΤ ΡΑΤΝΕΡ
Ηθοποιοί: ΚΡΙΣ ΤΑΚΕΡ , ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ , ΖΑΝ ΖΙ ΓΙ
Διάρκεια: 120 λεπτά
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2001
Χρονολογία παραγωγής: 2001
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


Sleepwalkers (1992)

Charles Brady και η μητέρα του Μαρία προχωρήσουμε σε μια μικρή πόλη. Είναι υπνοβάτες - μπορούν να αλλάξουν την εμφάνισή τους και που χρειάζονται τη δύναμη της ζωής από νεαρές γυναίκες. Charles έχει διαλέξει τους νέους Τάνια ως το επόμενο θύμα του. Ρωτάει για την ημερομηνία και την καλεί στο σπίτι της ...

Director:
Mick Garris
Writer:
Stephen King
Stars:
Brian Krause, Mädchen Amick and Alice Krige


Christine (1983)

Γυμνάσιο Geek Άρνι Cunningham, ερωτεύεται με το "Christine", ένα φωτεινό κόκκινο Fury 1958 Πλύμουθ, που έχει δει πολύ καλύτερες μέρες. Ρύθμιση ίδιος το έργο της αποκατάστασης το αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση, τους φίλους του παρατηρήσετε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι το μόνο πράγμα που αλλάζει. Άρνι φαίνεται να δαπανούν όλο και περισσότερο χρόνο με το αυτοκίνητό του. Έχει επίσης αναπτύξει ένα είδος αναιδή έπαρση, η οποία δεν φαίνεται, όπως το πραγματικό Άρνι καθόλου.

Director:
John Carpenter
Writers:
Stephen King (novel), Bill Phillips (screenplay)
Stars:
Keith Gordon, John Stockwell and Alexandra Paul


JURASSIC PARK 3 (2001)

Οι περιπέτειες των μεταλλαγμένων δεινοσαύρων συνεχίζονται.

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΕ ΤΖΟΝΣΟΝ
Ηθοποιοί: ΣΑΜ ΝΕΙΛ , ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΜΕΙΣΙ , ΤΙΑ ΛΕΟΝΙ
Διάρκεια: 92 λεπτά
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2001
Χρονολογία παραγωγής: 2001
Είδος ταινίας: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


THE REAPING - ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ (2007)

Η μοίρα παίζει άσχημο παιχνίδι στη ζωή μίας γυναίκας. Απογοητευμένη απ΄ όλους και όλα, απαρνιέται το Θεό και αφιερώνει τη ζωή της στο να "ξεσκεπάζει" την αλήθεια που κρύβεται πίσω από γεγονότα, τα οποία οι άνθρωποι συνηθίζουν να αποκαλούν θαύματα. Όλα κυλούν φαινομενικά ήρεμα μέχρι τη στιγμή που καλείται να ταξιδέψει σε μία μικρή πόλη του Τέξας, στην οποία οι περισσότεροι άνθρωποι είναι βαθιά θρησκευόμενοι. Εκεί, θα πρέπει να επιλύσει μία σειρά από παράξενα γεγονότα που έχουν συμβεί σε κάποιους από τους κατοίκους και τα οποία παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τις "Δέκα Πληγές του Φαραώ", όπως αναφέρονται στη Βίβλο. Η διάκριση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα είναι πλέον αδύνατη, ακόμα και γι' αυτήν. Όλα φαντάζουν πιθανά και η λογική δεν έχει καμία θέση σε ό,τι συμβαίνει. Ένα τρομακτικό ταξίδι αυτογνωσίας ξεκινά για την ηρωίδα, μετά το τέλος του οποίου, τίποτα δε θα είναι ξανά το ίδιο...

Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΠΚΙΝΣ
Ηθοποιοί: ΧΙΛΑΡΙ ΣΟΥΑΝΚ , ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΟΡΙΣΕΙ , ΑΝΝΑ ΣΟΦΙΑ ΡΟΜΠ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


John Carter (2012)

Ο Τζον Κάρτερ, ένας βετεράνος του αμερικανικού εμφυλίου με σοβαρά ψυχικά τραύματα, βρίσκεται αναπάντεχα παγιδευμένος σε έναν μυστηριώδη πλανήτη, ο οποίος όχι μόνο αργοπεθαίνει, αλλά είναι και βυθισμένος σε εμφύλιο σπαραγμό, καθώς οι κάτοικοί του μάχονται για την επιβίωσή τους. Σύντομα καταλήγει αιχμάλωτος της πανύψηλης πράσινης φυλής, αλλά όταν καταφέρνει να αποδράσει, πέφτει πάνω στην Πριγκίπισσα Θόρις, η οποία ζητά τη βοήθειά του, για να σώσει το λαό της. Αν και απρόθυμος αρχικά, ο μπαρουτοκαπνισμένος Τζον σύντομα συνειδητοποιεί ότι η μοίρα του μακρινού αυτού πλανήτη βρίσκεται πλέον στα χέρια του...
Σκηνοθεσία:Andrew Stanton
Συγγραφείς:Andrew Stanton , Mark Andrews
Ηθοποιοί:Taylor Kitsch, Lynn Collins and Willem Dafoe
Η βαθμολογία:7,0
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | φαντασίας | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:8 Μάρτη του 2012 (Ελλάδα)
Διάρκεια:132 λεπτά


Safe House (2012)

Ο Tobin Frost, που τον υποδύεται ο Denzel, είναι πρώην πράκτορας της CIA και πλέον επικίνδυνος εγκληματίας, τον οποίο, όταν συλλαμβάνεται, βρίσκεται να προστατεύει ο Matt Weston (Ryan Reynolds), πράκτορας της υπηρεσίας στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, σε μια "ασφαλή τοποθεσία."
Σκηνοθεσία:Daniel Espinosa
Συγγραφείς:David Guggenheim
Ηθοποιοί:Denzel Washington, Ryan Reynolds and Robert Patrick
Η βαθμολογία:7,0
Είδη: Δράση | Έγκλημα | Μυστήριο| θρίλερ
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:22 Μαρτίου 2012 (Ελλάδα)
Διάρκεια:115 λεπτά

Ghostbusters 2 (1989)

Αφού αρχικά χαιρετίστηκε ως ήρωες για τη διάσωση της Νέας Υόρκης από Gozer πέντε χρόνια νωρίτερα, οι Ghostbusters μηνύθηκαν από πολλούς φορείς της πόλης και του κράτους για τη ζημία ιδιοκτησίας. Ο δικαστής εξέδωσε περιοριστική εντολή φραγής τους από την έρευνα υπερφυσικό, αναγκάζοντάς τους από την επιχείρηση. Ray Stantz κατέχει μια απόκρυφη βιβλιοπωλείο και συνεργάζεται με Ουίνστον Zeddemore ως διασκεδαστές αντιλαϊκά παιδιά, φορώντας παλιά στολές Ghostbuster τους? Egon Spengler λειτουργεί σε ένα εργαστήριο που διεξάγει πειράματα σε ανθρώπινο συναίσθημα? Πέτρου Venkman φιλοξενεί ένα μικρό-προσεγμένο ψευδο-ψυχικός δείχνουν ονομάζεται τηλεόραση " Κόσμος του ψυχικού "? και Dana Barrett, αφού διαλύθηκε με τον Peter χρόνια νωρίτερα, και τώρα διαχωριστεί από την επακόλουθη γάμο, εργάζεται στο Μανχάταν Μουσείο Τέχνης αποκατάσταση της ζωγραφικής και την αύξηση βρέφος γιο της Oscar σε ένα νέο διαμέρισμα. Μετά από ένα περιστατικό στο οποίο μεταφέρει το παιδί του Oscar ελέγχεται από έναν αόρατο υπερφυσική δύναμη και που σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στην First Avenue, Dana στρέφεται προς τους Ghostbusters για βοήθεια, με αποτέλεσμα μια αδέξια επανένωση της τον εαυτό της και τον Peter. Εν τω μεταξύ, ο Δρ Janosz Poha - συνάδελφος του Dana στην γκαλερί - είναι η πλύση εγκεφάλου από το πνεύμα του Vigo των Καρπαθίων, ένα δέκατο έβδομο αιώνα ο τύραννος παγιδευτεί σε έναν πίνακα ζωγραφικής στην γκαλερί. Βίγκο παραγγελίες Janosz να εντοπίσετε ένα παιδί που μπορεί να κατέχει Βίγκο, κερδίζοντας έτσι τη φυσική μορφή από την πλησιάζει το νέο έτος.Έρευνα των Ghostbusters »τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η υπερφυσική παρουσία προέρχεται από κάτω από τους δρόμους της πόλης, προτρέποντάς τους να σκάβουν παράνομα First Avenue στο σημείο όπου η μεταφορά του μωρού σταματήσει. Χαμηλότερα από κάτω, Ray ανακαλύπτει ένα ποτάμι ροζ βλέννες συμπληρώνοντας ένα εγκαταλελειμμένο γραμμή του μετρό. Επίθεση από τη λάσπη μετά τη λήψη του δείγματος, Ray προκαλεί κατά λάθος ένα μπλακ άουτ, και συλλαμβάνονται οι Ghostbusters. Στη δίκη τους, που υπερασπίζονται κακώς από τον Louis Tully (ο οποίος ενεργεί ως δικηγόρος τους στην αποπληρωμή τους για το γεγονός ότι τον έσωσε στο προηγούμενο φιλμ) και βρέθηκε ένοχος. Ωστόσο, θυμωμένος ξέσπασμα του δικαστή στην καταδίκη ζητά από το δείγμα λάσπη παρουσιάζονται ως αποδεικτικά στοιχεία για να απελευθερώσει τα φαντάσματα των δύο αδέλφια σκοτώνουν τον οποίο ο δικαστής είχε προηγουμένως καταδικαστεί σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα. Στη συνέχεια οι Ghostbusters φυλακίζουν τα φαντάσματα σε αντάλλαγμα για την απόλυση όλων των τελών και την κατάργηση της περιοριστικής εντολής? Έχει πράξει, θα αρχίσουν πρώην επιχείρησή τους.
Μετά τη λάσπη εισβάλλει διαμέρισμα Dana, η φαινομενικά να απαγάγουν Όσκαρ, αναζητά καταφύγιο με τον Πέτρο, και οι δύο αρχίζουν να ανανεώσουν τη σχέση τους. Ερευνώντας την λάσπη και την ιστορία της ζωγραφικής του Vigo, οι Ghostbusters ανακαλύπτουν ότι η λάσπη αντιδρά τόσο για θετικά και αρνητικά συναισθήματα, ακόμα και «χοροί» με τη μουσική, αλλά ύποπτος ότι έχει δημιουργηθεί από τις άσχημες συμπεριφορές των Νεοϋορκέζους. Ενώ ο Πέτρος και Dana φάμε μαζί και Louis και Janine να παρακολουθήσουν Όσκαρ (ερωτευμένος γίνει στο πλαίσιο της διαδικασίας), Egon, Ρέι Γουίνστον και εξερευνήστε το τεράστιο υπόγειο ποτάμι του λάσπη, που χαράσσουν στο μουσείο.Οι Ghostbusters πηγαίνουν προς τον δήμαρχο με τις υποψίες τους, αλλά απέρριψε? Οπότε ραδιουργίες βοηθός του επιχειρεί να διέπραξαν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Όπως και αν διαπράττονται, ένα πνεύμα που μοιάζει με μια Μαίρη Πόππινς-όπως έκδοση της Janosz απαγωγές Όσκαρ, με αποτέλεσμα να σπάσει Dana στο μουσείο από τον εαυτό της? Οπότε το μουσείο καλύπτεται από αδιαπέραστο λάσπη.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς βλέπει μια ξαφνική αύξηση των υπερφυσική δραστηριότητα ως λάσπη, ραγδαία αύξηση του όγκου στη γραμμή του μετρό, αυξάνεται από το έδαφος και στην επιφάνεια της πόλης, προκαλώντας έναν δαίμονα εισβολή Washington Square Park? Ένα γούνινο παλτό επιστρέφει στη ζωή για να επίθεση του ιδιοκτήτη? ένα τέρας ταινία γεμάτη από μια οθόνη σε μια ταινία κινηματογράφου? και την άφιξη του Τιτανικού και μακράς νεκρούς επιβάτες και το πλήρωμα στο λιμάνι. Συνειδητοποιώντας την αλήθεια της κατάστασης, αφού πέρασε τη νύχτα μιλώντας στο φάντασμα του πρώην δημάρχου Λα Γκουάρντια Fiorello, η σημερινή δήμαρχος πυρκαγιές του βοηθού του και έχει κυκλοφορήσει το Ghostbusters, οπότε προσεγγίζουν το μουσείο. Αρχική προσπάθειά τους να εισέλθουν είναι ανεπιτυχείς, το κύμα της αρνητικότητας που δημιουργείται έχει αποδείξει πάρα πολύ ισχυρή για να διεισδύσουν με πακέτα πρωτονίων τους.Καθορισμός ότι χρειάζονται ένα σύμβολο εξίσου ισχυρό-θετικότητα να σπάσει μέσω της λάσπη, οι Ghostbusters χρησιμοποιούν θετικά φορτισμένο κλίμα λάσπη από τους φυσητήρες λάσπη, ενός προσαρμοσμένου ελεγκτή Πλεονέκτημα NES, και ένα remix του "Ανώτερης και Ανώτατης» για να εμψυχώσει το άγαλμα τηςΕλευθερίας και πιλοτικών στους δρόμους της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιώντας φακό του για να σπάσει μέσω της οροφής του μουσείου για να επιτεθεί Vigo και Janosz.
Janosz νικιέται? Αλλά Βίγκο ακινητοποιεί τους Ghostbusters και επιχειρεί μια μεταφορά στο σώμα του Oscar, οπότε μια χορωδία "Auld Lang Syne" έξω από το κτίριο του αποδυναμώνει αρκετά για την απελευθέρωση των Ghostbusters και τον επαναφέρει στη ζωγραφική. Vigo διαθέτει στιγμιαία Ray? Οπότε οι άλλοι Ghostbusters του επιτεθεί με ένα συνδυασμό των πρωτονίων ρέματα και τα θετικά φορτισμένα λάσπη διάθεση. Louis, ντυμένοι με πλήρη ενδυμασία Ghostbusters, επιτίθεται στο εξασθενημένο λάσπη φράγμα γύρω από το κτίριο με ένα ρεύμα πρωτονίων δικό του. Ο συνδυασμός αυτός καταστρέφει Vigo και αλλάζει τη ζωγραφική σε μια ομοιότητα των τεσσάρων Ghostbusters γύρω από το μωρό Όσκαρ. Η ταινία τελειώνει με τα Ghostbusters λήψη μια μόνιμη επευφημία από το πλήθος και, σε μεταγενέστερο τελετή για την αποκατάσταση του αγάλματος, το Κλειδί της Πόλης από τον δήμαρχο.


Jurassic Park 2 (1997)

Ο χαμένος κόσμος: Jurassic Park (επίσης γνωστή ως το Jurassic Park II: The Lost World ή απλά Jurassic Park II) είναι ένα 1997 ταινία επιστημονικής φαντασίαςπεριπέτεια σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η ταινία παρήχθη από BonnieCurtis, Kathleen Kennedy, Gerald R. Molen και Colin Wilson. Το σενάριο που γράφτηκε από τον David Koepp, χαλαρά βασισμένο στο μυθιστόρημα του 1995 Οχαμένος κόσμος από τον Michael Crichton. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τζούλιαν Μουρ, Βινς Βον, Pete Postlethwaite, Richard Schiff, ArlissΧάουαρντ, Thomas F. Duffy, Βανέσα Λι Τσέστερ, και Richard Attenborough.
Η ταινία παίρνει τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Τζουράσικ Παρκ. Σε ένα έρημο νησί, οι δεινόσαυροι επέζησαν έχουν μυστικά και έχουν τη δυνατότητα ναπεριφέρονται ελεύθερα. Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο γεγονότων,John Hammond χάνει τον έλεγχο της εταιρείας του, Ingen, στον ανιψιό του ΠέτρουLudlow. Ludlow συγκεντρώνει μια ομάδα για να φέρει τα ζώα πίσω στηνηπειρωτική χώρα για να φέρει σε έσοδα και την αποκατάσταση της εταιρείας.Hammond βλέπει μια ευκαιρία να εξαγοραστεί για τα λάθη του παρελθόντος του και στέλνει μια αποστολή με επικεφαλής τον Δρ Ίαν Μάλκομ να φτάσετε στο νησίπριν από Ingen ομάδα μπορεί να φτάσει εκεί. Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στο πρόσωπο του εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει νασυνεργαστούν για την επιβίωσή τους.
Μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου βιβλίου και την επιτυχία της πρώτης ταινίας,Crichton πιέστηκε όχι μόνο από τους οπαδούς, αλλά ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ, ένα μυθιστόρημα για το sequel. Μετά το βιβλίο εκδόθηκε το 1995, η παραγωγή άρχισεσε συνέχεια ταινίας. Ο χαμένος κόσμος: Jurassic Park απέφερε συνολικά $ 618 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, αποκτά κρίσιμη αναμιγνύεται σχόλια, και είναι πιθανώς το πιο βίαιη και πιο τρομακτικό από ό, τι ο προκάτοχός του, που ήτανκαταξιωμένος και απέφερε 914 εκατομμύρια δολάρια στο box office.


Jurassic Park (1993)

Τζουράσικ Παρκ είναι μια αμερικανική 1993 ταινία επιστημονικής φαντασίας περιπέτεια [2], σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του ίδιου ονόματος από τον Michael Crichton. Πρωταγωνιστεί ο Σαμ Νιλ, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Μάρτιν Φερέρο, και Bob Peck. Τα κέντρα ταινία στο φανταστικό Isla Nublar κοντά στην Κόστα Ρίκα της Κεντρικής Αμερικής Ακτή του Ειρηνικού, όπου μια δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και μια μικρή ομάδα της γενετικής οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει ένα πάρκο ψυχαγωγίας των κλωνοποιημένων δεινοσαύρων.
Πριν από το βιβλίο Crichton είχε ακόμα δημοσιευθεί, πολλά στούντιο είχαν ήδη αρχίσει προσφορές για να αποκτήσουν τα δικαιώματα εικόνας. Σπίλμπεργκ, με την υποστήριξη της Universal Studios, απέκτησε τα δικαιώματα πριν από τη δημοσίευση το 1990, και Crichton μισθώθηκε για ένα επιπλέον $ 500.000 για την προσαρμογή της μυθιστόρημα για την οθόνη. Ο David Koepp έγραψε το τελικό σχέδιο, το οποίο άφησε έξω ένα μεγάλο μέρος της βίας και έκθεση του μυθιστορήματος, και έκανε πολλές αλλαγές στους χαρακτήρες. Θέσεις μαγνητοσκόπησης ήταν τόσο Χαβάη και την Καλιφόρνια.
Jurassic Park θεωρείται ως ένα ορόσημο στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που δημιουργούνται εικόνες, και έλαβε πολύ θετικές κριτικές από τους περισσότερους κριτικούς. Κατά την απελευθέρωσή του, η ταινία απέφερε συνολικά πάνω από 900 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία κυκλοφορήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή (ξεπερνώντας Ε.Τ. ο εξωγήινος και ξεπέρασε τέσσερα χρόνια αργότερα από τον Τιτανικό), και είναι σήμερα ο 21ος-υψηλός-αποφέροντας συνολικά ταινιών μεγάλου μήκους (προσαρμοσμένο για τον πληθωρισμό, είναι η 20η-υψηλός-αποφέροντας συνολικά ταινιών στη Βόρεια Αμερική). Είναι η πιο επιτυχημένη ταινία οικονομικά για την Καθολική και ο Steven Spielberg. Κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ήχου, Καλύτερο Ηχητικών Εφέ, και τα καλύτερα δυνατά οπτικά αποτελέσματα.


21 JUMP STREET (2012)

Ο Τζένκο και ο Σμιντ είναι δύο αδέρφια, τα οποία κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, κάτι που φαίνεται από την προσήλωση που επιδεικνύουν την ώρα του μαθήματος και την προθυμία τους να συμμετέχουν στις διάφορες σχολικές εκδηλώσεις. Ή, τουλάχιστον, αυτή την εικόνα επιθυμούν να βγάλουν προς τα έξω, καθώς στην πραγματικότητα οι δυο τους αποτελούν μέλη μιας ειδικής ομάδας μυστικών αστυνομικών, οι οποίοι χάρη στο νεανικό τους στιλ και την εφηβική τους εμφάνιση, μπορούν να υποδυθούν με άνεση τους μαθητές γυμνασίου, περνώντας απαρατήρητοι. Γεγονός που τους επιτρέπει να καταπολεμούν εκ των έσω την καλπάζουσα σχολική εγκληματικότητα...

Σκηνοθεσία:ΚΡΙΣ ΜΙΛΕΡ
Σενάριο:ΜΑΙΚΛ ΜΠΑΚΟΛ, ΤΖΟΝΑ ΧΙΛ
Ηθοποιοί:ΑΙΣ ΚΙΟΥΜΠ , ΤΖΟΝΙ ΣΙΜΟΝΣ , ΤΖΟΝΑ ΧΙΛ , ΤΣΑΝΙΝΓΚ ΤΑΤΟΥΜ , ΜΠΡΙ ΛΑΡΣΟΝ , ΝΤΕΙΒ ΦΡΑΝΚΟ
Διάρκεια:109 λεπτά
Πρεμιέρα:Τρίτη, 1 Μαΐου 2012
Χρονολογία παραγωγής:2012
Είδος ταινίας:ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής:ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15


Ghostbusters (1984)

Μετά την απώλεια ακαδημαϊκές θέσεις τους στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ένα τρίο από απροσάρμοστος παραψυχολόγοι - Peter Venkman (Bill Murray), Raymond Stantz (Dan Aykroyd), και Egon Spengler (Harold Ramis) - δημιουργία παραφυσικά εξολοθρευτής υπηρεσία, γνωστή ως "Ghostbusters" σε συνταξιούχους Νέα Υόρκη Firehouse. Ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δεινή θέση μετά τη σύσταση της εταιρείας, έχουν κλητευθεί από το ξενοδοχείο Sedgewick να ερευνήσει μια
στοιχειωμένη. Στο ξενοδοχείο, θα συλλάβει πρώτα φάντασμα τους και να καταθέσουν σε ένα «συγκράτηση μονάδα" που βρίσκεται στο υπόγειο του γραφείου τους. Paranormal Activity αυξάνει σύντομα στη Νέα Υόρκη, και οι Ghostbusters γίνει διασημότητες που το περιέχουν, ενώ την ίδια στιγμή όλο και επιβαρύνεται από το ταραχώδες πρόγραμμα. Για να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση, που μισθώνουν ένα τέταρτο μέλος, ο Ουίνστον Zeddemore (Ernie Hudson).
Οι Ghostbusters προσληφθεί από την Dana Barrett (Σιγκούρνι Γουίβερ), του οποίου το διαμέρισμα σε 55 Central Park West είναι στοιχειωμένο από ένα δαιμονικό πνεύμα που ονομάζεται Zuul, ένας ημίθεος λατρευόταν ως υπηρέτης για την Gozer Gozerian, ένα σχήμα Σουμερίων-changer θεός της καταστροφής. Venkman παίρνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση, που ανταγωνίζονται για την αγάπη Dana με το γείτονά της Louis Tully (Rick Moranis). Καθώς ερευνά, Dana διακατέχεται από Zuul, η οποία δηλώνει ότι "ο θυρωρός", και Louis από ένα δαίμονα που ονομάζεται παρόμοια
Vinz Clortho, "Η Keymaster". Και οι δύο δαίμονες μιλούν για την έλευση του Gozer καταστροφική, και οι Ghostbusters σχεδιάζουν να κρατήσουν τα δύο χώρια.
Στη συνέχεια το γραφείο των Ghostbusters »επισκέπτεται από Walter Peck (William Atherton), ο δικηγόρος του ΥΠΠ, ο οποίος συλλαμβάνει η ομάδα για την εκμετάλλευση χωρίς άδεια πυρηνική συσκευή στο υπόγειο και τις παραγγελίες τους το φάντασμα του δικτύου τους συγκράτηση απενεργοποιηθεί, απελευθερώνοντας εκατοντάδες φαντάσματα σε Νέα Υόρκη .Απαλλαγμένοι από το Ghostbusters »επιμέλεια, Louis / Vinz προόδους προς Dana / Zuul στο διαμέρισμα, ενώ τα φαντάσματα διέφυγαν δημιουργήσει χάος σε όλη την πόλη.
Συμβουλευτικές σχεδιαγράμματα των 55 Central Park West, οι Ghostbusters μαθαίνουμε ότι χτίστηκε από ένα τρελό γιατρό και ηγέτη λατρείας ονομάστηκε Ίβο Shandor, ο οποίος σχεδίασε το κτίριο ως μια πύλη για να καλέσει Gozer και επιφέρει το τέλος του κόσμου, λέγοντας ότι η ανθρωπότητα ήταν πολύ άρρωστος για να ζήσουν. Οι Ghostbusters έφερε στο γραφείο του
δημάρχου και απελευθέρωσε προκειμένου να καταπολεμηθεί η παραφυσική δραστηριότητα? Αλλά είναι ανίκανοι να αποτρέψουν την άφιξη των Gozer, που αρχικά εμφανίζεται ως μια γυναίκα (Slavitza Γιόβαν). Εν συντομία υποτονική από την ομάδα, Gozer εξαφανίζεται? Αλλά η φωνή της θυμίζει ότι η «καταστροφέα» θα ακολουθήσει, δεν λαμβάνουν τη μορφή που επέλεξε η ομάδα. Venkman, κρίνοντας ότι αυτό σημαίνει πως ό, τι φαντάζονται θα εμφανιστεί ως μια δύναμη καταστροφής, καλεί τους συντρόφους του να αποφύγει να δώσει μορφή στον καταστροφέα από την εκκαθάριση το
μυαλό τους. Ανίκανος να κρατήσει κενό το μυαλό του, Stantz προσπαθεί να φανταστεί κανείς "κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ, ποτέ μας καταστρέψει ενδεχομένως"? Οπότε ο destructor φτάνει στην επιλεγμένη μορφή Stantz της γιγαντιαίας Puft άνθρωπος Marshmallow Παραμονή και ξεκινά για τα απόβλητα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της επιβίβασης και καταστρέφοντας μια εκκλησία. Για να νικήσουμε αυτή την εκδήλωση, η ομάδα αποφασίσει να συγχωνεύσει τις ροές ενέργειας των πρωτονίων των συσκευασιών τους (κατά της οποίας είχαν ενημερωθεί νωρίτερα στην ταινία), ενώ η διεύθυνση αυτών κατά Gozer είσοδο του, με κίνδυνο της ζωής τους. Το σχέδιο πετυχαίνει, εκτοπισμοί Gozer πίσω από όπου ήρθε, το σφράγισμα της πύλης ανάμεσα στους δύο κόσμους μας για το καλό, και καταστρέφοντας το άτομο Marshmallow σε μια ενιαία έκρηξη. Σύντομα έκτοτε, Dana και Louis απελευθερώνονται από τα ερείπια του σταχτί κατόχους τους. Όπως εκατοντάδες Νεοϋορκέζους σκουπίστε το λιωμένο marshmallow κόλλα από τα φρύδια τους, οι Ghostbusters χειροκροτήθηκε από τον πληθυσμό της πόλης.


LARA CROFT TOMB RAIDER (2001)

Η Lara Croft είναι μια πλούσια, Αγγλίδα αρχαιολόγος / Tomb Raider, που προσπαθεί να ανακαλύψει μια μυστική κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή καποιοι άλλοι ψάχνουν να βρούν 2 κομμάτια από ένα μυστηριώδες αρχαιολογικό εύρημα που είναι κρυμμένο σε 2 διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το εύρημα αυτό εαν χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή μπορεί να δώσει απόλυτη δύναμη, να ελέγξει ή να καταστρέψει τον κόσμο.....

Σκηνοθεσία:ΣΑΙΜΟΝ ΓΟΥΕΣΤ
Ηθοποιοί:ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ , ΤΖΟΝ ΒΟΙΤ , ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ
Διάρκεια:100 λεπτά
Πρεμιέρα:Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2001
Χρονολογία παραγωγής:2001
Είδος ταινίας:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής:USA
Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


MR. & MRS. SMITH (2004)

Ο Τζον και η Τζέιν Σμιθ είναι ένα συνηθισμένο παντρεμένο ζευγάρι που ζει στα προάστια ένα συνηθισμένο, ρουτινιάρικο, έγγαμο βίο… Ωστόσο, ο καθένας τους κρύβει κάτι που ο άλλος θα σκότωνε για να μάθει: ο Κος και η Κα Σμιθ είναι ακριβοπληρωμένοι επαγγελματίες δολοφόνοι που δουλεύουν σε δύο άκρως ανταγωνιστικούς οργανισμούς! Ο Κος και η Κα Σμιθ ανακαλύπτουν μία νέα πηγή για να αλλάξουν τη ζωή και τον γάμο τους, όταν προσλαμβάνονται για να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο… και τότε αρχίσει η δράση! Το αποτέλεσμα είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα γεμάτο δράση, καθώς ο Κος και η Κα Σμιθ κάνουν επίδειξη των δεινών τους ικανοτήτων, βάζοντας έτσι το γάμο τους στην απόλυτη δοκιμασία.
Οι δύο μεγαλύτεροι σταρ του κόσμου αυτή τη στιγμή, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική ερωτική περιπέτεια γεμάτη δράση, κωμικά απρόοπτα και έναν έρωτα που κυριολεκτικά …σκοτώνει!

Σκηνοθεσία:ΝΤΑΓΚ ΛΙΜΑΝ
Σενάριο:ΣΑΙΜΟΝ ΚΙΝΜΠΕΡΓΚ
Ηθοποιοί:ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ , ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ , ΒΙΝΣ ΒΟΝ , ΠΙΤΕΡ ΛΑΒΙΝ , ΑΝΤΑΜ ΜΠΡΟΝΤΙ , ΡΟΝ ΜΠΟΤΙΤΑ , ΤΖΟ ΝΤΕΙΒΙΣ
Διάρκεια:121 λεπτά
Πρεμιέρα:Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005
Χρονολογία παραγωγής:2004
Είδος ταινίας:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής:ΑΜΕΡΙΚΗ
Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 13

BEWITCHED - Η ΜΑΓΙΣΣΑ (2005)

Η Νικόλ Κίντμαν κλέβει την παράσταση στον ρόλο της Ίζαμπελ, μιας νεαρής μάγισσας που αποφασίζει να εγκαταλείψει τα ξόρκια και τα μάγια, για να αναζητήσει στο Χόλιγουντ μία καριέρα στην υποκριτική, αλλά και έναν "κοινό θνητό"... έρωτα! Εκεί θα συναντήσει τον ηθοποιό Τζακ, που θα την πείσει να πρωταγωνιστήσει μαζί του στο ριμέικ της σειράς "Η Μάγισσα", σε μία προσπάθεια να δώσει φτερά στη φθίνουσα λάμψη του. Όταν ο ένας ερωτευτεί τον άλλο, ένα είναι το αποτέλεσμα: μεγάλη σύγχυση στον κόσμο των μάγων... αλλά και των θνητών!

Σκηνοθεσία:ΝΟΡΑ ΕΦΡΟΝ
Σενάριο:ΝΟΡΑ ΕΦΡΟΝ, ΝΤΕΛΙΑ ΕΦΡΟΝ
Ηθοποιοί:ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ , ΜΑΙΚΛ ΚΕΙΝ , ΓΟΥΙΛ ΦΕΡΕΛ , ΣΙΡΛΕΙ ΜΑΚΛΕΙΝ , ΣΤΙΒ ΚΑΡΕΛ
Διάρκεια:102 λεπτά
Πρεμιέρα:Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2005
Χρονολογία παραγωγής:2005
Είδος ταινίας:KΩΜΩΔΙΑ
Χώρα παραγωγής:Η.Π.Α.
Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


FINAL DESTINATION 2 - ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ 2 (2003)

Για κάθε αρχή, υπάρχει ένα τέλος και το "ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ 2", είναι η συνέχεια του υπερ-επιτυχημένου υπερφυσικού θρίλερ, που είδαμε το 2000 κι έχει ως κεντρική ηρωίδα την Κλίαρ Ρίβερς (ΑΛΙ ΛΑΡΤΕΡ), τη μόνη που επέζησε από τη συντριβή της πτήσης 180. Κλεισμένη, από δική της επιλογή, στην καθησυχαστική ασφάλεια μιας ψυχιατρικής κλινικής, η Κλίαρ ζει τώρα με έναν διαρκή φόβο ότι ο Θάνατος έρχεται να τη διεκδικήσει, όπως έκανε και με όλους τους φίλους της. Η Κλίαρ μπορεί να θεωρείται τρελή, αλλά έχει πολύ ισχυρό ένστικτο. Ο Θάνατος κινείται προς τον προαστιακό Αυτοκινητόδρομο 23. Στη διαδρομή, για ένα σαββατοκύριακο ξεκούρασης με τους φίλους της, η Κίμπερλι Κόρμαν (Α. Τζ. ΚΟΥΚ) βλέπει, ανίκανη να αντιδράσει, ένα φορτηγό γεμάτο με κορμούς ξύλου να γέρνει, να χάνει τον έλεγχό του και το βαρύ φορτίο του να πέφτει έξω από την καρότσα, ξεκινώντας έτσι μια αλυσίδα συγκρούσεων που αφήνει πίσω της ένα μείγμα από μέταλλα και νεκρά κορμιά! Ανάμεσα σε αυτά και το δικό της. Ένα λεπτό αργότερα, η Κίμπερλι βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο σε ένα κυκλοφοριακό χάος, έχοντας δει λίγο πριν μια σειρά ανθρώπων να πεθαίνουν και το φορτηγό δίπλα της. Ευτυχώς, όλο αυτό, ήταν μόνο ένα όραμα. Αλλά μήπως ταυτόχρονα ήταν και μια προειδοποίηση; Σοκαρισμένη, η Κίμπερλι εμποδίζει τα αυτοκίνητα που θέλουν να μπουν στο Αυτοκινητόδρομο 23 και τότε ένας νεαρός αστυνομικός (ΜΑΪΚΛ ΛΑΝΤΕΣ) καταφθάνει επί τόπου για να δει τι συμβαίνει. Οι επιβάτες αρχίζουν να κορνάρουν και να παραπονιούνται, μέχρι τη στιγμή που το προαίσθημα της Κίμπερλι βγαίνει αληθινό μπροστά στα μάτια τους και μάλιστα με έναν πολύ τραγικό τρόπο. Ο Θάνατος κυριαρχεί με μία φρικτή καραμπόλα, ενώ αυτοί που δεν μπόρεσαν να βγουν στον αυτοκινητόδρομο 23 βλέπουν ότι έχουν γλιτώσει τις ζωές τους. Μόνο η Κίμπερλι όμως ξέρει ότι τίποτε δεν τέλειωσε. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις έτσι απλά το Θάνατο. Τώρα, όλη αυτή η ομάδα των άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, οι οποίοι σύμφωνα με το όραμα της Κίμπερλι ήταν προορισμένοι να πεθάνουν στην καραμπόλα του δρόμου, θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να ξεκινήσουν ένα συγκλονιστικό αγώνα ενάντια στο χρόνο και στον παραλυτικό τους φόβο, για να μπορέσουν να επιτύχουν αυτό που κατάφερε μία μόνον επιβάτης της πτήσης 180! Να παραμείνουν ζωντανοί. Η New Line Cinema παρουσιάζει την ταινία ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ 2, από την ίδια ομάδα παραγωγής και της πρώτης ταινίας, τους Γουόρεν Ζάιντ και Κρεγκ Πέρι (American Pie I-III, Cats and Dogs), ενώ ο Τζάστις Γκριν (Mission to Mars, I'll Be Home for Christmas) είναι στη θέση του συμπαραγωγού. Από το καστ της πρώτης ταινίας βλέπουμε πάλι τους: ΑΛΙ ΛΑΡΤΕΡ (Legally Blonde, American Outlaws) στο ρόλο της Κλίαρ Ρίβερς και ΤΟΝΙ ΤΟΝΤ (Candyman) στο ρόλο του νεκροθάφτη, κ. Μπλάντγουρθ.

Σκηνοθεσία:ΝΤΕΙΒΙΝΤ Ρ.ΕΛΙΣ
Ηθοποιοί: ΛΑΡΤΕΡ ΑΛΙ , Α.ΤΖ.ΚΟΥΚ , ΛΑΝΤΙΣ ΜΑΙΚΛ
Διάρκεια:90 λεπτά
Πρεμιέρα:Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003
Είδος ταινίας:ΘΡΙΛΕΡ
Καταλληλότητα ταινίας:ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


THE PUNISHER - Ο ΤΙΜΩΡΟΣ (2004)

Όταν η γυναίκα του και ολόκληρη η οικογένειά του σκοτώνονται, ο G-Man Frank Castle αναλαμβάνει να απαλλάξει την Αμερική απο τους εγκληματίες και γίνεται απο μόνος του δικαστής, ένορκος και τιμωρός...

Τον Φεβρουάριο του 1974, τα Marvel Comic σύστησαν τον Φρανκ Καστλ για πρώτη φορά στο κοινό ως Τιμωρό, σαν ένα δευτερεύοντα χαρακτήρα στον Εκπληκτικό Spider-Man. O Καστλ ήταν το προϊόν μιας ποπ κουλτούρας που τρεφόταν με μοναχικούς αντι-ήρωες σαν τον Ποπάι Ντόιλ του Τζιν Χάκμαν (Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία) και τον Χάρι Κάλαχαν του Κλιντ Ίστγουντ (Ο Επιθεωρητής Κάλαχαν), αστυνομικοί που αντιμετώπιζαν το αστικό έγκλημα με τους δικούς τους αντισυμβατικούς όρους.
Από την αρχή, ο Τιμωρός ξεχώρισε στο σύμπαν των Marvel Comic, ως ένα είδος διαφορετικού υπερ-ήρωα. Δεν είχε υπερφυσικά χαρίσματα. Οι ικανότητές του - μάχη σώμα με σώμα, μαεστρία στον χειρισμό των όπλων, στρατηγική την ώρα της μάχης- είναι αυστηρώς οργανικές και σωματικές. Ο Τιμωρός ήταν φτιαγμένος από σάρκα και αίμα σαν τους αναγνώστες του. Αποδείχτηκε τόσο δημοφιλής που τη δεκαετία του ενενήντα πρωταγωνιστούσε στη δική του σειρά, με τρεις καινούριους τίτλους τον μήνα.
Όταν οι παραγωγοί στράφηκαν στον Τζόναθαν Χένσλι για να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει την ταινία, αυτός δέχτηκε χωρίς καμία αναστολή. «Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες εκδίκησης. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι το είδος αυτό έχει ίσως πολυφορεθεί στην Αμερική... Αυτή όμως η συγκεκριμένη ιστορία ήταν διαφορετική -έδινε καινούριες προεκτάσεις στο είδος. Είχε μια δριμύτητα και παράλληλα μια γλυκύτητα με τους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Δεν ήταν απλώς μηδενιστική», παρατηρεί ο σκηνοθέτης.
Γράφοντας το σενάριο, ο Χένσλι διεύρυνε το αρχικό θέμα της εκδίκησης, δημιουργώντας καινούριους χαρακτήρες και δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτήσει η ιστορία διαφορετικές πτυχές. Στο πρωτότυπο κόμικ, ο Φρανκ Καστλ αποφασίζει να πάρει τη δράση στα χέρια του, μετά τον θάνατο της οικογένειας του, εξαιτίας μιας τυχαίας μαζικής δολοφονίας στο Σέντραλ Παρκ. Το σενάριο όμως του Χένσλι είναι σκοτεινότερο και δραματικότερο, καθώς η οικογένεια του Καστλ γίνεται ο στόχος μιας εγκληματικής και αδίστακτης βεντέτας, που έχει τις ρίζες της στην τελευταία αποστολή του Καστλ ως πράκτορα του FBI. Επόμενο είναι, η οργή του να συνοδεύεται και από την τραγική γνώση ότι η κυβέρνηση, την οποία είχε εμπιστευτεί για να τον προστατεύσει, απέτυχε με τον χειρότερο τρόπο. Από την άλλη, ο Σέιντ είναι ένας μοντέρνος εγκληματίας που χρησιμοποιεί την περιουσία που απέκτησε παρανόμως, για να στηρίξει τη θέση του στην κοινωνία. Κατά μια έννοια, ο Σέιντ είναι ένα είδος κλώνου του Καστλ, αν κοιτάξει τον εαυτό του σε ένα σπασμένο καθρέφτη: ευφυής, επιτυχημένος στη δουλειά του- όποια κι αν είναι αυτή- και αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Όταν ο γιος του σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας συμφωνίας για λαθρεμπόριο όπλων (στην οποία συμμετείχε ο Καστλ, από την πλευρά του FBI), αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα για να εκδικηθεί.

Πριν αρχίσουν τα γυρίσματα ο Χένσλι -φαν του σκηνοθετικού στιλ των Σέρτζιο Λεόνε, Κλίντ Ίστγουντ, Σαμ Πεκίνπα, Ντον Σίγκελ- και ο διευθυντής φωτογραφίας ΚΟΝΡΑΝΤ ΧΑΛ μελέτησαν επισταμένως τις κινηματογραφικές τάσεις της δεκαετίας του 60 και του 70, ταινίες περιπέτειας, αστυνομικές, γουέστερν κ.α. Επιδίωξαν να κρατήσουν την κινηματογράφηση σε ρεαλιστικά επίπεδα, αποφεύγοντας προαποφασισμένες χρωματικές παλέτες... Περιστασιακά, ο Χαλ χρησιμοποιούσε τους τόνους του μπλε, για να υποδηλώσει τις συναισθηματικές καταστάσεις των ηρώων. Το νατουραλιστικό στιλ της ταινίας ενδυναμώνει και μια ισχυρή αίσθηση μαύρου χιούμορ. Αν και η ταινία αφορά την απώλεια, σε όλο της το μεγαλείο, έπρεπε να αγνοήσει τους μελοδραματισμούς και να προσφέρει παράλληλα και ψυχαγωγία με έξυπνο, πνευματώδες γέλιο.
Όσο για τις σκηνές της καταιγιστικής δράσης; Οι δημιουργοί δεν ήθελαν να δημιουργήσουν σκηνές που αντιβαίνουν τους νόμους της... φυσικής! Ο Τιμωρός δεν είναι υπερφυσικός χαρακτήρας, άρα και οι σκηνές δράσης έπρεπε κατά το δυνατόν να μοιάζουν πιστευτές και πραγματοποιήσιμες από έναν άνθρωπο. Το κοινό πολλές φορές νιώθει να το υποτιμούν όταν βλέπει απίστευτες και εξωπραγματικές σκηνές δράσης σε μια ταινία. Ο Τομ Τζέιν σε ποσοστό 90% πρωταγωνιστεί ο ίδιος στις σωματικά απαιτητικές σκηνές, ύστερα από σκληρή προπόνηση και εκπαίδευση.

Σκηνοθεσία:ΤΖΟΝΑ ΘΑΝ ΧΕΝΣΛΙ
Σενάριο:ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΕΝΣΛΕΪ, ΜΑΪΚΛ ΦΡΑΝΣ
Ηθοποιοί:ΤΖΟΝ ΤΡΑΒΟΛΤΑ
Διάρκεια:124 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:2004
Είδος ταινίας:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας:ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


THE CORE - O ΠΥΡΗΝΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ (2003)

Η περιπέτεια θρίλερ μιας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φθάσουν μέχρι το πυρήνα της γης και να διορθώσουν τη σύστασή του, που έχει αλλοιωθεί από τα τοξικά απόβλητα με δραματική επίπτωση στο κλίμα του πλανήτη.

Σκηνοθεσία:ΤΖΟΝ ΑΜΙΕΛ
Ηθοποιοί:ΜΠΡΟΥΣ ΓΚΡΙΝΓΟΥΝΤ , ΤΣΕΚΙ ΓΚΑΡΙΟ , ΝΤΕΛΡΟΙ ΛΙΝΤΟ , ΧΙΛΑΡΙ ΣΟΥΑΝΚ , ΑΑΡΟΝ ΕΚΧΑΡΤ , ΣΤΑΝΛΕΙ ΤΟΥΤΣΙ
Διάρκεια:136 λεπτά
Πρεμιέρα:Παρασκευή, 4 Απριλίου 2003
Είδος ταινίας:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ - IZNOGOUD (2005)

Είναι πασίγνωστος ήρωας κόμικ. Έγινε πρωταγωνιστής τηλεοπτικής σειράς και τώρα ήρωας της μεγάλης οθόνης. Μόνο "Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη" δεν κατάφερε ακόμη να γίνει ο Μεγάλος Βεζίρης Ιζνογκούντ, όσο κι αν το προσπαθεί τόσα χρόνια με πλεκτάνες και συνωμοσίες!
Ανατολίτικη αύρα, εξωτικοί ρυθμοί, αμύθητης αξίας παλάτια, μαγικά χαλιά, χαρέμια, τζίνι, και φακίρηδες... συνθέτουν το παραμυθένιο σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η δράση του Βεζίρη που, παρ` όλες τις μηχανορραφίες του, καταλήγει πάντα να αγναντεύει το όνειρο του Χαλίφη από... μακριά!

Σκηνοθεσία:ΠΑΤΡΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΤΕ
Σενάριο:ΠΑΤΡΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΤΕ
Ηθοποιοί: ΜΙΚΑΕΛ ΓΙΟΥΝ , ΖΑΚ ΒΙΓΙΕΡΕ , ΟΛΙΒΙΕ ΜΠΑΡΟΥ
Διάρκεια:101 λεπτά
Πρεμιέρα:Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2005
Χρονολογία παραγωγής:2005
Είδος ταινίας:KΩΜΩΔΙΑ
Χώρα παραγωγής:ΓΑΛΛΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


MY BIG FAT GREEK WEDDING - ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ (2002)

Η οικογένεια Πορτοκάλος είναι ένα μεγάλο σόι Ελλήνων μεταναστών στον Καναδά και το μεγαλύτερό τους πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το μέλλον της Τούλα, της κόρης/αδερφής/ανηψιάς/ξαδέλφης τους που, παρ' όλα τα 30 της χρόνια, είναι ακόμα ανύπαντρη. Η Τούλα δουλεύει στο εστιατόριο των γονιών της, ονόματι 'Dancing Zorbas' (με την ανάλογη κιτς διακόσμηση), μέχρι που αποφασίζει να πάρει μαθήματα κομπιούτερ και να βοηθήσει τη θεία της στο ταξιδιωτικό της γραφείο. Εκεί ξαναβλέπει τον Ίαν, τον οποίο είχε ερωτευτεί με την πρώτη ματιά στο εστιατόριο των γονιών της, και καταφέρνει να τον γνωρίσει. Η σχέση τους προχωράει ιδανικά και ο Ίαν πολύ σύντομα της ζητάει να τον παντρευτεί, αντίθετα όμως από ότι θα περίμενε κανείς, η οικογένειά της κάθε άλλο παρά χαίρεται...
Γιατί ο Ίαν είναι καθολικός και χορτοφάγος και κυρίως... δεν είναι Έλληνας! Το ζευγάρι (και ιδίως ο Ίαν) θα περάσει τις απίστευτες δοκιμασίες, μέχρι να πάρει την ευχή της ελληνικής οικογένειας και να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο.

Σκηνοθεσία:ΤΖΟΕΛ ΖΟΥΙΚ
Ηθοποιοί: ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛΟΣ , ΤΖΟΝ ΚΟΡΜΠΕΤ , ΜΑΙΚΛ ΚΟΝΣΤΑΝΤΑΙΝ
Διάρκεια:96 λεπτά
Πρεμιέρα:Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2002
Είδος ταινίας:KΩΜΩΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


HELLBOY: O ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ (2003)

Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη Γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της Κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους...

Ο καλτ υπερ-ήρωας Hellboy του δημιουργού ΜΑΙΚ ΜΙΝΙΟΛΑ ξεπηδά από τις σελίδες των περίφημων Dark Horse Comics και αναλαμβάνει δράση στη μεγάλη οθόνη, με τη βοήθεια του πρωταγωνιστή ΡΟΝ ΠΕΡΛΜΑΝ και των ειδικών εφέ του κορυφαίου ΡΙΚ ΜΠΕΙΚΕΡ (Ο Πόλεμος των Άστρων,Οι Άντρες με τα Μαύρα, Wolf). Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ειδικός της... σκοτεινής δράσης, ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ (Mimic, Cronos).
Στον χαρακτήρα του Hellboy, ο ντελ Τόρο είδε έναν μοναδικό υπέρ-ήρωα που στην πραγματικότητα είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος! Απλώς γεννήθηκε με μία υπερφυσική δύναμη και βέβαια με το ακατανίκητο όπλο της θνητότητας... και συνεχίζει Πρόκειται για έναν άντρα παγιδευμένο στο σώμα ενός μικρού παιδιού. Από τη μία, έχει τη φυσική κατάσταση ενός μισού αιώνα κόκκινου πιθήκου κι από την άλλη την καρδιά και το μυαλό ενός εφήβου! Είναι πολύ καλομαθημένος, κυκλοθυμικός και απειθάρχητος...
Ο παραγωγός ΛΟΡΕΝΣ ΓΚΟΡΝΤΟΝ σχολιάζει Έχει την ίδια ανέκφραστη αίσθηση χιούμορ και την ίδια ετοιμότητα για να ριχτεί στην περιπέτεια. Και φυσικά, όλοι αυτοί οι ήρωες τα βάζουν με έναν εξίσου ετοιμοπόλεμο κακό...Πάντοτε ήθελα να κάνω μία ταινία με τέρατα και αυτή έχει εξαιρετικούς χαρακτήρες και εκπληκτικά τέρατα και σκηνικά. Για να δώσω όμως στο κοινό τη δυνατότητα να ταυτιστεί μαζί της έπρεπε να επινοήσω και κάποια συναισθηματικά μοτίβα που θα λειτουργούσαν ως φόντο στη σκληρή δράση... Ένα από αυτά είναι η σχέση πατέρα-γιου, μεταξύ του καθηγητή Μπρουμ που έσωσε τον Hellboy και τον μεγάλωσε σαν αληθινό γιο του. Ο Μπρουμ αγαπά τον γιο του αλλά φοβάται και την ανεξέλεγκτη δύναμή του. Το άλλο είναι το αίσθημα που αναπτύσσεται μεταξύ του Ήρωα της Κόλασης και της Λιζ...

Οι δημιουργοί της ταινίας εύκολα κατέληξαν ως προς την επιλογή του πρωταγωνιστή που θα ενσάρκωνε τον φοβερό ήρωα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, επιλέχτηκε ο ΡΟΝ Πέρλμαν, που έχει ξανασυνεργαστεί με τον ντελ Τόρο σε προηγούμενες ταινίες του. Ο πρωταγωνιστής πέρασε μάλιστα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ειδικής εκπαίδευσης, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου. Ο Έιμπ Σάπιεν έχει απίστευτες τηλεπαθητικές ικανότητες που του επιτρέπουν να διαβάζει το παρελθόν και το μέλλον και να μαντέψει την προσωπικότητα ενός προσώπου από ένα αντικείμενο που κράτησε. Η Λιζ Σέρμαν, πάλι, έχει μια ειδική σχέση με τη φωτιά. Μπορεί να τη δημιουργήσει... από το τίποτα! Κάθε φορά που τσαντίζεται, καλό θα ήταν να απομακρύνονται όλοι από τον δρόμο της... Και βέβαια, ο κακός της παρέας, ο Ρασπούτιν, μια ολόκληρη αιωνιότητα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαιωνίζει το κακό...

Σκηνοθεσία:ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ
Σενάριο:ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ
Ηθοποιοί: ΡΟΝ ΠΕΡΛΜΑΝ , ΤΖΟΝ ΧΑΡΤ , ΣΕΛΜΑ ΜΠΛΕΡ
Διάρκεια:124 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:2003
Είδος ταινίας:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας:ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ