Translate

Mirror Mirror (2012)

Μετά το χαμό του αγαπημένου Βασιλιά, η αδίστακτη γυναίκα του, παίρνει τον έλεγχο του βασιλείου και κρατά την όμορφη 18-χρονη Χιονάτη, κλεισμένη στο παλάτι. Αλλά όταν η πριγκίπισσα προσελκύει την προσοχή του γοητευτικού και πλούσιου πρίγκιπα που τους επισκέπτεται, η ζηλιάρα Βασίλισσα εξορίζει το κορίτσι σε ένα κοντινό δάσος. Εκεί αναλαμβάνουν να την προσέχουν μία παρέα φασαριόζικων αλλά καλόκαρδων νάνων. Δίπλα τους η Χιονάτη μετατρέπεται σε μια γενναία νεαρή γυναίκα αποφασισμένη να σώσει τη χώρα της από τη βασίλισσα. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της, παλεύει να κερδίσει ξανά τη θέση της στο βασίλειο και την καρδιά του πρίγκιπα, σε αυτή τη μαγική και κωμική περιπέτεια που θα κλέψει τις καρδιές και τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο.
Σκηνοθεσία:Tarsem Singh
Συγγραφείς:Jason Keller , Marc Klein
Ηθοποιοί:Lily Collins, Julia Roberts and Armie Hammer
Η βαθμολογία :5.8
Είδη:Περιπέτεια | Κωμωδία | Δράμα | Φαντασίας
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:15 Απριλίου, 2012 (Ελλάδα)
Διάρκεια:106 λεπτά


Act of Valor (2012)

Η υπόθεση έχει να κάνει με την προσπάθεια μιας ομάδας SEALs να διασώσουν έναν πράκτορα της CIA ο οποίος έχει πιαστεί αιχμάλωτος. Κατά την επιχείρηση διάσωσης όμως νέες πληροφορίες έρχονται για τα σχέδια μιας τρομοκρατικής ομάδας που στόχο έχει να σκοτώσει πολλούς Αμερικανούς πολίτες. Έτσι η ομάδα θα πρέπει να ανακαλύψει και να εξαρθρώσει τους τρομοκράτες κυνηγώντας τους από τη Τσετσενία μέχρι τις Φιλιππίνες και από την Ουκρανία μέχρι τη Σομαλία. Στην ταινία συμμετέχουν και κανονικοί πεζοναύτες χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα ονόματά τους στους τίτλους και βασίζεται σε πραγματικές – λένε – αποστολές και σε πραγματικές τακτικές που χρησιμοποιούνται από τους Αμερικάνους καταδρομείς.
Σκηνοθεσία:Mike McCoy, Scott Waugh
Συγγραφείς:Kurt Johnstad
Ηθοποιοί:Alex Veadov, Roselyn Sanchez and Nestor Serrano
Η βαθμολογία:6,5
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Θρίλερ | πολεμική
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:24 του Φλεβάρη 2012 (ΗΠΑ)
Διάρκεια:110 λεπτά


Knowing (2009)

Το 1958: στην τελετή αγιασμού ενός σχολείου, οι μαθητές κάνουν διάφορες ζωγραφιές, με σκοπό να αποθηκευτούν σε μια χρονοκάψουλα. Μια μαθήτρια όμως γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους τυχαίους αριθμούς. 2008: το συγκεκριμένο σχέδιο της νεαρής μαθήτριας πέφτει στα χέρια του μικρού Κάλεμπ. Ο πατέρας του, καθηγητής στο επάγγελμα, θα είναι αυτός που θα ανακαλύψει ότι το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών. Ενώ ο καθηγητής ξεδιπλώνει το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης, συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.

Σκηνοθεσία:Alex Proyas
Συγγραφείς:Ryne Douglas Pearson , Juliet Snowden
Ηθοποιοί:Nicolas Cage, Chandler Canterbury and Rose Byrne
Η βαθμολογία:6.3
Είδη:Δράμα | Θρίλερ | Sci-Fi | Μυστήριο
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:26 Μαρτίου του 2009 (Ελλάδα)
Διάρκεια:121 λεπτά


Rabbit Hole (2010)

Η Μπέκα κι ο Χάουι Κόρμπετ είναι ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι. Ο τέλειος κόσμος τους γκρεμίζεται μια για πάντα, όταν ένα αυτοκίνητο σκοτώνει τον γιο τους, Ντάνι. Η Μπέκα, πρώην στέλεχος σε μεγάλη εταιρία που εγκατέλειψε τη θέση της για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξη της στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι καλοπροαίρετοι συγγενείς και φίλοι. Τα βιώματα της Μπέκα, οδυνηρά, ενοχλητικά, αστεία, την σπρώχνουν να βρει παρηγοριά σε μια μυστηριώδη σχέση με έναν περίεργο, νεαρό δημιουργό κόμικ, τον Τζέισον ,τον νεαρό οδηγό που σκότωσε το γιο της. Η εμμονή της Μπέκα με τον Τζέισον την ανακουφίζει από τις αναμνήσεις του Ντάνι, την ίδια στιγμή που ο Χάουι βυθίζεται στο παρελθόν κι αναζητά καταφύγιο σε άλλες γυναίκες, οι οποίες του προσφέρουν αυτό που δεν μπορεί η σύζυγος του.

Σκηνοθεσία:John Cameron Mitchell
Συγγραφείς:David Lindsay-Abaire , David Lindsay-Abaire
Ηθοποιοί:Nicole Kidman, Aaron Eckhart and Dianne Wiest
Η βαθμολογία:7,1
Είδη:Δράμα
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:10 Φεβρουαρίου, 2011 (Ελλάδα)
Διάρκεια:91 λεπτά


Remember Me (2010)

Ο Τάιλερ, ένας νεαρός Νεοϋορκέζος, έχει μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, από τότε που ένα τραγικό γεγονός διέλυσε την οικογένειά τους. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε κανείς να καταλάβει τι περνάει, μέχρι που γνωρίζει την Άλι. Ο έρωτας ήταν το τελευταίο πράγμα που τον ένοιαζε, ωστόσο την ερωτεύεται τρελά. Μέσα από τη σχέση τους, αρχίζει να βρίσκει και πάλι την ευτυχία και ένα νόημα στη ζωή του. Ωστόσο, κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και διάφορες περιστάσεις απειλούν να τους χωρίσουν.

Σκηνοθεσία:Allen Coulter
Συγγραφείς:Will Fetters
Ηθοποιοί:Robert Pattinson, Emilie de Ravin and Caitlyn Rund
Η βαθμολογία:7,1
Είδη:Δράμα | αισθηματική
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:11 Μαρ, 2010 (Ελλάδα)
Διάρκεια:113 λεπτά


Season of the Witch (2011)

Ο Νίκολας Κέιτζ και ο Ρον Πέρλμαν υποδύονται δύο ιππότες που επιστρέφουν από τις Σταυροφορίες και βρίσκουν την πατρίδα τους κατεστραμμένη από την Μαύρη πανώλη. Οι άνθρωποι της εκκλησίας κατηγορούν ένα κορίτσι (Κλερ Φόι) ότι είναι μάγισσα και υπεύθυνη για την καταστροφή, και διατάζουν τους ιππότες να την μεταφέρουν σε ένα μοναστήρι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ειναι αθώα ή ένοχη, ώστε να απαλλαγούν από την κατάρα.

Σκηνοθεσία:Dominic Sena
Συγγραφείς:Bragi F. Schut
Ηθοποιοί:Nicolas Cage, Ron Perlman and Claire Foy
Η βαθμολογία:5,3
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Φαντασία
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:27 Ιαν 2011 (Ελλάδα)
Διάρκεια:95 λεπτά


Wrath of the Titans (2012)

Μια δεκαετία μετά την επική νίκη του επί του τερατώδους Κράκεν, ο Περσέας - ο ημίθεος γιος του Δία - επιχειρεί να διάγει μια πιο ήσυχη ζωή ως ψαράς, έχοντας επιφορτιστεί με την ευθύνη να αναθρέψει ολομόναχος τον δεκάχρονο γιο του, Ήλιο. Στο μεταξύ η μάχη για την επικράτηση συνεχίζεται ανάμεσα σε Θεούς και Τιτάνες. Έχοντας χάσει την αφοσίωση των ανθρώπων, οι Θεοί έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο επί των φυλακισμένων Τιτάνων και του θηριώδη αρχηγού τους, Κρόνου - πατέρα των Δία, Άδη και Ποσειδώνα - που αφότου τον ανέτρεψαν, τον έριξαν στην άβυσσο του Τάρταρου. Ο Περσέας όμως, δεν μπορεί να αδιαφορήσει όταν ο Άδης, μαζί με τον γιο του Δία, Άρη (Έντγκαρ Ραμίρεζ) συμμαχούν με τον Κρόνο, προκειμένου να φυλακίσουν τον Δία. Η δύναμη των Τιτάνων γίνεται ολοένα και ισχυρότερη, καθώς οι θεϊκές δυνάμεις του Δία συρρικνώνονται και επικρατεί χάος στη Γη.

Σκηνοθεσία:Jonathan Liebesman
Συγγραφείς:Dan Mazeau,David Johnson
Ηθοποιοί:Sam Worthington, Liam Neeson and Rosamund Pike
Η βαθμολογία:6,2
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Φαντασία
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:29 Μαρτίου του 2012 (Ελλάδα)
Διάρκεια:99 λεπτά


BRATZ-THE MOVIE (2007)

Οι Bratz είναι ενθουσιασμένες με τον πρώτο χρόνο τους στο γυμνάσιο! Ωστόσο, η Meredith, η «σπασίκλα» πρόεδρος της τάξης, καταστρώνει ένα σχέδιο που κάνει τα κορίτσια να τσακωθούν μεταξύ τους, χωρίζοντας και το υπόλοιπο σχολείο σε διαφορετικές κλίκες. Αλλά δεν είναι εύκολο να τα βάλει κανείς με τις Bratz. Αποφασίζουν να συνεργαστούν προκειμένου να σπάσουν τις κλίκες και να ενώσουν το σχολείο. Τελικά ενώνουν όλους τους μαθητές σε μια κοινή προσπάθεια να αγωνιστούν σε ένα talent show.

Σκηνοθεσία:Sean McNamara
Συγγραφείς:Susan Estelle Jansen , Adam De La Peña
Ηθοποιοί:Skyler Shaye, Janel Parrish and Logan Browning
Η βαθμολογία:2.6
Είδη:Κωμωδία | Οικογένεια | Μουσική
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:3, Αυγούστου 2007 (ΗΠΑ)
Διάρκεια:110 λεπτά


127 Hours (2010)

Το φιλμ 127 ΩΡΕΣ είναι η αληθινή ιστορία της ξεχωριστής περιπέτειας του ορειβάτη Άρον Ράλστον (Τζέιμς Φράνκο) να επιβιώσει υπό αντίξοες συνθήκες, όταν ένας τεράστιος βράχος του έσπασε το χέρι, παγιδεύοντάς τον σε ένα απομονωμένο φαράγγι στην Γιούτα. Τις επόμενες πέντε ημέρες ο Ράλστον ελέγχει τη ζωή του και επιβιώνει αφού καταφέρνει ν απελευθερωθεί με ότι μέσα διαθέτει από έναν τείχος 22 μέτρων και πεζοπορία 8 χιλιομέτρων, έως την τελική του διάσωση. Μέσα από αυτό το ταξίδι, ο Ράλστον θυμάται τους φίλους του, την αγαπημένη του (Κλεμάνς Ποεσί), την οικογένειά του και τους δυο αναρριχητές (Έιμπερ Τάμπλιν, Κέιτ Μάρα) που συνάντησε πριν το ατύχημα. Θα είναι άραγε τα δύο τελευταία άτομα που συνάντησε.

Σκηνοθεσία:Danny Boyle
Συγγραφείς:Danny Boyle , Simon Beaufoy
Ηθοποιοί:James Franco, Amber Tamblyn and Kate Mara
Η βαθμολογία:7.8
Είδη:Περιπέτεια | Βιογραφία | Δράμα | Θρίλερ
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:3 Φεβ., 2011 (Ελλάδα)
Διάρκεια:94 λεπτά


Final Destination - Βλέπω το Θάνατό σου (2000-2011) Collection

Final Destination - Βλέπω το Θάνατό σου (1) (2000)
Όταν ένα αγόρι έχει ένα προαίσθημα για τη συντριβή του αεροσκάφους της πτήσης 180, το λέει στους φίλους του οι οποίοι, ακούγοντάς τον, δεν επιβιβάζονται στο συγκεκριμένο αεροσκάφος. Λίγο αργότερο η πτήση 180 συντρίβεται στο έδαφος σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Όμως οι φίλοι που γλύτωσαν, αρχίζουν να σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλο κατά μυστηριώδη τρόπο...
Είδος : Θρίλερ - τρομου
Παραγωγής : 2000
Διάρκεια : 97'
Σκηνοθέτης : James Wong
Ηθοποιοί : Devon Sawa , Ali Larter , Kerr Smith , Kristen Cloke


Final Destination (2)- Βλέπω το Θάνατό σου (2) (2003)
Αυτή τη φορά η Kimberly πηγαίνοντας εκδρομή με τους φίλους της οραματίζεται ότι ένα μεγάλο ατύχημα πρόκειται να συμβεί στο δρόμο και καταφέρνει πέρα από τη ζωή της να σώσει και τη ζωή μερικών ακόμα οδηγών. Ο Χάρος όμως όταν "βγαίνει παγανιά" δεν κάνει βιαστικές δουλειές αλλά λειτουργεί έχοντας οργανωμένο σχέδιο. Για το λόγο αυτό οι επιζώντες αν θέλουν να γλιτώσουν από το θάνατο θα πρέπει να ξεφύγουν από το σχέδιο του έχει καταστρώσει ο θάνατος για αυτούς.
IMDB
Είδος : Θρίλερ-Τρομου
Παραγωγής : 2003
Διάρκεια : 100'
Σκηνοθέτης : David R. Ellis
Ηθοποιοί : Ali Larter , A.J. Cook , Andrew Downing , Michael Landes , Terrence "T.C." Carson


Final Destination (3)- Βλέπω το Θάνατό σου (3) (2006)
Μόλις έχουν τελειώσει το Λύκειο και η Wendy μαζί με τη παρέα της ξέγνοιαστοι πλέον κανονίζουν να το γιορτάσουν σε ένα λούνα παρκ.Ενώ όλα δείχνουν υπέροχα, τη στιγμή που ετοιμάζονται να ανέβουν για μια ξέφρενη βόλτα στο roller-coaster η Wendy βλέπει ένα όραμα πως πρόκειται να συμβεί ένα τραγικό δυστύχημα στο τρενάκι αυτό και πως όλοι πρόκειται να καταλήξουν νεκροί.Όντας τρομοκρατημένη αποβιβάζεται προτρέποντας και τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο. Ο Kevin κατεβαίνει μαζί της και η παρεξήγηση που δημιουργείται μεταξύ μελών της παρέας οδηγεί μερικούς ακόμα να εγκαταλείψουν το τρενάκι.Λίγο μετά το συμβάν, όσοι παρέμειναν στις θέσεις τους βρίσκουν τραγικό θάνατο. Οι τυχεροί επιζήσαντες όμως δεν αποδεικνύονται και τόσο τυχεροί αφού ο Χάρος έχει επιμονή, πείσμα και προπάντων σχέδιο που όπως φαίνεται δεν του αρέσει καθόλου να του το αλλάζουν.Τώρα πλέον η Wendy, ο Kevin και τα υπόλοιπα παιδιά θα κληθούν να αντιληφθούν έγκαιρα το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν και να βρουν τρόπο να το καταπολεμήσουν πριν έχουν αναδρομικό μαρτυρικό τέλος.
IMDB
Είδος : Θρίλερ-Τρομου
Παραγωγής : 2006
Διάρκεια : 115'
Σκηνοθέτης : James Wong
Ηθοποιοί : Mary Elizabeth Winstead , Ryan Merriman , Kris Lemche , Amanda Crew , Alexz Johnson


The Final Destination (4) ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ (4) (2009) 3D
Κατά τη διάρκεια μιας μέρας αγώνων αυτοκινήτου που κανονικά θα έπρεπε να είναι γεμάτη δράση και συγκίνηση, ο Νικ Ο'Μπάνον έχει ένα τρομακτικό προμήνυμα: μια πλειάδα παράξενων γεγονότων προκαλούν μαζικές συγκρούσεις αυτοκινήτων. Τα φλεγόμενα οχήματα εκρήγνυνται, τα θραύσματα σκοτώνουν βίαια τους φίλους του, ενώ το άνω διάζωμα των κερκίδων υποχωρεί και τον καταπλακώνει. Ξυπνώντας από αυτόν τον τρομακτικό εφιάλτη, ο Νικ καταλαμβάνεται από πανικό και πείθει την αγαπημένη του, Λόρι και τους φίλους τους, Τζάνετ και Χαντ να φύγουν... δευτερόλεπτα πριν γίνει πραγματικότητα ο τρομακτικός εφιάλτης του. Πιστεύοντας ότι έχουν ξεγελάσει τον θάνατο, οι τέσσερις φίλοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τη ζωή. Δυστυχώς όμως, για τον Νικ και την Λόρι, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Καθώς τα προμηνύματα του Νικ συνεχίζονται και οι επιζήσαντες των συγκρούσεων αρχίζουν να πεθαίνουν ένας-ένας με όλο και πιο βάναυσο τρόπο, ο Νικ πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεγελάσει μια για πάντα τον θάνατο, πριν φτάσει και γι'αυτόν η αποφράδα ώρα.
IMDB
Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ Ρ.ΕΛΙΣ
Σενάριο: ΕΡΙΚ ΜΠΡΕΣ, ΤΖΕΦΡΙ ΡΕΝΤΙΚ
Ηθοποιοί: ΣΑΝΤΕΛ ΒΑΝΣΑΝΤΕΝ , ΜΠΟΜΠΙ ΚΑΜΠΟ , ΧΕΙΛΙ ΓΟΥΕΜΠ , ΝΙΚ ΖΑΝΟ , ΚΡΙΣΤΑ ΑΛΕΝ
Διάρκεια: 82 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Είδος: Horror | Thriller
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ


Final Destination (5) ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ (5) (2011)
11 χρόνια μετά την έκρηξη στην πτήση 180, ο Σαμ Λόουτον έχει την φαντασίωση πως βρίσκεται πάνω σε μια γέφυρα κι αυτή καταρρέει σκοτώνοντας πολύ κόσμο. Καθώς το όραμα γίνεται πραγματικότητα, ο Σαμ καταφέρνει να επιβιώσει, σώζοντας και μερικούς άλλους. Όμως, ο Σαμ και η κοπέλα του, Μόλι, αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως ο θάνατος δεν είπε την τελευταία του λέξη.
IMDB
Είδος Ταινίας :Horror | Thriller
Χώρα Παραγωγής :USA
Επίσημη Πρεμιέρα :8 September 2011
Απόδοση Διαλόγων :Marios1909
Σκηνοθέτης :Steven Quale
Σεναριογράφος :Eric Heisserer, Jeffrey Reddick
Πρωταγωνιστές :Nicholas D'Agosto, Emma Bell and Arlen Escarpeta